Kundrekommendationer

”Anlitad vid olika tillfällen under några år. Jag har anlitat AnSök vid olika tillfällen under senaste år.  Alltid engagerad och noggrann. Tar egna initiativ men frågar efter önskemål, vartefter. Resultaten inbegriper redogörelser som är precis det där man behövde för att få ihop det! … det där man önskade för att förstå!  Vänliga, pedagogiska svar.  Sätter händelser i tidsperspektiv. Resultaten får ett sammanhang – blir inte enbart data-redovisning.

Jag har anlitat AnSök under senaste åren och resultaten inbegriper detaljerade redogörelser och vänliga, pedagogiska förklaringar. Händelser blir satta i tidsperspektiv och får ett sammanhang. Precis vad jag önskade/behövde för att förstå!”

Susanna Svedberg, Uppsala

”Tack för mycket grundligt släktforskningsarbete och en fullständig redogörelse för detsamma, värt alla pengarna.”

S-H Schmidt, Umeå

”Jag har under de senaste åren, några gånger tytt mig till Peters hjälp i min sökan i släktforskningens vidunderliga värld.
Jag har gått på kurser i släktforskningsprogram och soldatforskning. Dessutom har jag varit på hans ”mottagning” med ett par knepiga frågor.
I samband med en av sina kurser, nämnde Peter att han också gör uppdragsforskning mot en liten ersättning. Jag har gett honom tre uppdrag som han har genomfört mycket grundligt. Till och med så grundligt att jag haft svårt att tro att han gjort det på så kort tid som jag har blivit fakturerad för.
Det att Peter har profilerat sig med soldatforskning var för mig viktigt. Först hade jag tänkt mig att forskningen över mina förfäders militärhistoria skulle vara ett oöverkomligt hinder. Detta visade sig vara fel: Efter kursen började de svenska generalmönster- och värvningsrullorna bli klara även för en lekman. Detta kräver förstås åtminstone någorlunda kunskaper i svenska.
Förutom en god historisk allmänbildning är en av Peters styrkor hans gedigna språkkunskaper. Bland mina förfäder finns det soldater från både den svenska tiden liksom tiden under Ryssland. Efter att ha gått kursen, klarar man de förstnämnda med sin skolsvenska men vill man följa förfäderna i tsarens tjänst, kräver det kunskaper i ryska. Jag har märkt att det bland Peters språkkunskaper,förutom finska, skandinaviska språk och ryska, även ingår engelska, tyska och franska. Det kan finnas flera men dessa har jag själv noterat.
Jag kan varmt rekommendera att kontakta Peter på AnSök – behöver du en mer omfattande släktutredning eller hjälp med att lösa en omöjlig knut i din släktforskning.”

Marja-Liisa Marjanen, Helsingfors

”Släktforskning är en tidskrävande och trevlig hobby, men ofta räcker tyvärr inte ens kunnande till och då kommer man ju inte vidare.
Då är det naturligtvis lyckligt att kunna använda sig av en professionell släktforskare som Peter på AnSök. Hans långa erfarenhet gav t.ex. mig en möjlighet att lösa några kvistiga frågor, där jag nog inte hade kommit vidare utan hans sakkunniga hjälp.”

Clas-Håkan Wigell, Helsingfors